Ochutnávka pivných tapasov v reštaurácii Clock Block - Miesto, kde čas nie je podstatný

Autor: Daniel Poluch | 20.3.2017 o 21:38 | Karma článku: 2,24 | Prečítané:  476x

Po dlhšej dobe som sa rozhodol stráviť víkend v našej nestarnúcej metropole. Bratislava neustále ukrýva mnoho nepoznaných a utajených miest, o ktorých vie len málokto. 

Nakoľko som typ, ktorý nevysedáva doma celé dni doma, dostal som chuť na niečo nevšedné, nápadité a zároveň kontroverzné. Len nedávno mi známy odporučil istú reštauráciu v Petržalke, kde ponúkajú tradičné jedlá údajne moderným spôsobom. Volá sa Clock Block. Prebehol som ich webovú stranku, na ktorej mali práve uverejnenú pozvánku na ochutnávku pivných tapasov. Myslím si, že ma netrebalo 2-krát prehovárať, keďže na éru tapasov spomínam dodnes počas môjho pôsobenia na Iberskom polostrove. Obul som si decentné jarné poltopánky, obliekol druhotriednu košeľu a vybral som sa za gastronomickými zážitkami do mekky hip hopu, drog a kriminality.

Aj napriek tomu, že reštaurácia je skryto situovaná na začiatku Petržalky oproti Inchebe, nemal som vážnejšie problémy ju nájsť. Pri vstupe ma zaujali viaceré atrapy starodávnych hodín na stene, čo mo v mne evokovalo akési múzeum času. Na opačnej strane dotvárali priestor kreslené hodiny s ponukou lokálnych pivovarov na výčape. Pivovary ako Kaltenecker či Wywar nemusím snáď predstavovať. Samotný interiér pôsobil veľmi príjemným dojmom s jemným nádychom industrializmu. Bol som rád, že som si mal vôbec kde sadnúť, nakoľko reštaurácia bola takmer do posledného miesta obsadená.

V momente ako som začal listovať jedálny lístok, zazvonil zvoniec a z kuchyne sa vyrútil čašník s táckou plnou tapasov. Ustavil sa aj pri mne s poslednými kúskami obsahujúcimi ljutenicu s bulharským syrom a nefalšovanou konskou klobasou. Ani som sa nestihol poriadne rozpozerať a už som rozmaznával svoje chuťové poháriky. K tomu som si doprial malé pivo Blond od pivovaru Lucky Bastard. Lahodné, jemne chmelené, skrátka výborné. Dal som si aj druhé.  Po približne štvrť hodine mi v ušiach zazvonilo znova.

Tentokrát sa ku mne dostalo nivové rafaello na paradajkovom peste so sušenou rajčinou. Odvážna kombinácia avšak len za 1 Euro naozaj statočná porcia. Je vidieť, že domáci si naozaj potrpia ako na kvalitu, tak aj na kvantitu. Posledný kúsok, ktorý ma priviezol do stavu gastronomickeho opojenia bol malý jahňací burger. Skutočná lahôdka. Tu chuť mám v ústach doteraz. Takto som si naozaj dlho nepochutil. Nedalo mi to sa neustaviť pri bare a spýtať sa ako často organizujú podobné podujatia. Čašník mi odpovedal, že každú sobotu. Po tom, čo som spomenul že píšem blogy, sa ma spýtali, či si to nechcem vyskúšať. Z recesie som vzal tácku do rúk a druhou rukou som zazvonil. Musím sa priznať, že podobný zážitok som nemal ani nepamätám. Je vidieť, že majiteľ Laco sa zaujíma naozaj o každého zákazníka. Je to príjemný človek so správnou dávkou humoru a hlavne so zlatými ručičkami.

Čo dodať na záver. Clock Block je ojedinelá reštaurácia, ktorá sa len tak nevidí nielen v Petržalke, ale celej Bratislave. Vychutnáte si tu kvalitné pivo, ktoré sa pravidelne obmieňa a každú sobotu ochutnáte aj rôzne chute malých tapasov. Nezabudnite si pozrieť aj jedálny lístok. Na výber máte také špeciality ako konský guláš, zapekané držky či teľacie pľúcka. Celú inscenáciu tohto dokonalého divadla dotvára pohodová hudba a zdvorilý personál. Už teraz viem, že to nebola moja posledná návšteva tejto reštaurácie. 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Bašternákovi pomáha pomalosť prokuratúry, sťahuje sa z vlastných firiem

Zo siedmich prípadov podnikateľa sú živé už len tri. Podozrenia týkajúce sa jeho majetku sa riešia podľa deravého zákona.

KOMENTÁRE

Len zmeny v školstve nás odklonia z cesty do pekiel

Nevzdelaná spoločnosť sa nedá spravovať.


Už ste čítali?